مهمانِمان را آزاد بگذاریم
یکی از مهم و ابتداییترین «آداب اجتماعی» در یک مهمانی این است که در تعارف میوه، نوشیدنی و خوراکی به مهمان اصرار نکنیم.
خوردن و نوشیدن هدف اصلی یک مهمانی نیست و هستند مهمانانی که اصلا علاقه ندارند در یک مهمانی نه چیزی بخورند، نه چیزی بنوشند. تمیزبودن دست و صورت و لباس برای آنها بسیار مهمتر است و شاید این تمیزی با حساسیت هم همراه باشد. به همین دلیل ترجیح میدهند از خیر خوردن یک پرتقال بگذرند. چرا که احتمال چکیدن آب آن روی لباس و چسبناکشدن دست هنگام پوست گرفتن آن کاملا طبیعی است.
اصرار به مهمان برای خوردن یا نوشیدن از طرف میزبان، یا یکی دیگر از مهمانان کار درستی نیست و اصرار نشانه عدم آشنایی با آداب اجتماعی و آداب میزبانی است.
شاید مهمان؛ غذا یا نوشیدنیای را دوست نداشته باشد، و اعلام دوستنداشتن آنرا خلاف شرایط آن مهمانی بداند. اصرار دو یا چندباره برای خوردن و آشامیدن، میتواند تبعات منفی ذهنی برای مهمان نسبت به میزبان یا شخص اصرارکننده ایجاد کند.
یک مسئله دیگر میتواند به مدل غذاخوردن و چای نوشیدن متفاوت افراد بستگی داشته باشد. اینروزها اکثر مردم با مضرات نوشیدن خیلی داغ چای آشنا هستند و ترجیح میدهند چایی خود را کمی ولرم بخورند. در چنین شرایطی میزیان یکی دو بار متذکر میشود که: چاییتان سرد شد! چاییتان از دهن افتاد! اجازه بده چاییتان را عوض کنم.
من از آن مدل شخصیتهایی هستم که دوست دارم وقتی در یک مهمانی حضور دارم، موقع نوشیدن یا غذاخوردن کمتر حواس جمع به من باشد. باور کنید آدمهایی مدل شخصیت من با چنین اصرارهایی نه تنها همان یک لیوان چایی، که کل مهمانی بهقولی (با پوزش) کوفتِشان میشود.
▪️به مهمانِمان، سلایق و علایق و مدلهای ذهنی و شخصیتیِشان احترام بگذاریم. امروزه یکی از اصول بدیهی میزبانی این است که مهمان را برای انتخاب غذا، نوشیدنی، نوع خوردن و اصلا خوردن یا نخوردن آزاد بگذاریم.