یکی از شاخصههای «کاریزماتیک بودن» و توصیههای «بهبود فردی»، این است که به حریم خصوصی و شخصی دیگران ورود نکنیم و در مورد مسائل شخصی، دیگران را مورد پرسش قرار ندهیم.
یکی از مهمترین وجوه حریم خصوصی و فردی، حوزه اعتقادی افراد است و درست نیست که از افرادی که با آنها سر و کار داریم، بپرسیم که از منظر عقیدتی چگونه هستند. مگر آنکه شرایطی پیش بیاید که ناگزیر از کنجکاوی باشیم.
اینکه آدمی که با من و شما حشر و نشر دارد، روزه میگیرد یا نه؟ یا اصلا به روزهگرفتن اعتقاد دارد یا نه، امری است که کاملا به خود افراد ربط دارد و برای خودشان مهم است و نباید محل کنجکاوی ما باشد.
اگر معتقدیم که روزه برای بدن مفید است و نتایج معنوی بسیار دارد، و روزه میگیریم، به خودمان ربط دارد. و اگر معتقدیم که روزه برای بدن ضرر دارد و روزه نمیگیریم، باز به خودمان ربط دارد و سود و زیاناش هم به خودمان میرسد.
بنابراین کاری نداشته باشیم که همراه ما، همکار ما، همسایه ما، همسفر ما و … آیا روزه میگیرد یا نه!!
اما روزهگرفتن علاوه بر آنکه یک وجه کاملا خصوصی و فردی دارد، یک وجه اجتماعی هم دارد و آن اینکه در ماه رمضان نباید در انظار عمومی اقدام به خوردن و نوشیدن کرد. جدای از آنکه روزه میگیریم یا نه، یا دیگران روزه میگیرند یا نه، باید به این وجه احتماعی این مناسک احترام گذاشت و در این ایام در انظار از خوردن و نوشیدن اجتناب کرد.